Onko työelämän suunta vielä kiikareissa, tai onko arjesta nykyisessä työssäsi tullut kankeaa? Mikäli päässäsi ei ole kirkasta kuvaa, mitä haluaisit tehdä työksesi, ammatinvalintatesteistä on apua suunnitelmien muodostamiseen. Ammatinvalintatestit voivat paljastaa myös työpaikkoja, joista et ole ennen kuullutkaan – voit testien kautta löytää uusia kiinnostavia työmahdollisuuksia tai aloja! Ammatinvalintatestit ovat hauska ja helppo tapa sutvia urapolulla eteenpäin, vaikka ne eivät olisikaan ehdottoman oikeassa.

Kokosimme tähän postaukseen parhaimmat tärpit ammatinvalintatesteista, ole hyvä! Testien lisäksi voit myös olla yhteydessä Amikon ammattilaisiin tai jättää avoimen työhakemuksen meille – autamme löytämään sinulle sopivan työn!

1. Avo-ammatinvalintaohjelma

TE-keskuksen ylläpitämä AVO-ammatinvalintaohjelma on ehdottomasti kaikista testeistä luotettavin ja kattavin.

2. Studentum

Kattava ammatinvalintatesti, joka antaa tietoa myös koulutusvaihtoehdoista!

3. Kun koulu loppuu: Duunikone

Duunikone on hieman suppeampi kuin kaksi edellistä ammatinvalintatestiä, mutta oikein varteenotettava vaihtoehto urapolun suunnitteluun. Ammatinvalintatesti sisältää 20 kysymystä.

4. Examian Urakone

Sivusto kehottaa vastaamaan testiin rehellisesti, mutta myös kokeilemaan pienten muutosten tuottamaa eroavaisuutta. Joskus työtehtävät ovat yllättävän lähellä toisiaan – kokeile vaikka!

Jotta aihe ei jää liian vakavaksi, muista myös hieman humoristisemmat testit:

1. Itä-Suomen Yliopiston Uravalintatesti

Pilke silmäkulmassa toteutetut kysymykset, mutta tulokset realistisia. Erityisen sopiva ammatinvalintatesti, jos opiskelumahdollisuudet kiinnostavat!

2. Talenom

Rennolla otteella tehtävä testi – täynnä kuitenkin tiukkaa ammattiasiaa. Minkä tuloksen sait?