Onko työelämän suunta vielä kiikareissa, tai onko arjesta nykyisessä työssäsi tullut kankeaa? Mikäli päässäsi ei ole kirkasta kuvaa, mitä haluaisit tehdä työksesi, ammatinvalintatesti on avuksi suunnitelmien muodostamiseen. Ammatinvalintatesti voi paljastaa myös työpaikkoja, joista et ole ennen kuullutkaan – voit testien kautta löytää uusia kiinnostavia työmahdollisuuksia tai aloja! Ammatinvalintatesti on hauska ja helppo tapa sutvia urapolulla eteenpäin, vaikka ne eivät olisikaan ehdottoman oikeassa.

Kokosimme tähän postaukseen parhaimmat tärpit ammatinvalintatesteista, ole hyvä! Testien lisäksi voit myös olla yhteydessä Amikon ammattilaisiin tai jättää avoimen työhakemuksen meille – autamme löytämään sinulle sopivan työn! Tällä hetkellä avoimet työpaikkamme löydät täältä – katso läpi!

Ammatinvalintatesti löytää uuden työpaikkasi!

1. Avo-ammatinvalintaohjelma

TE-keskuksen ylläpitämä AVO-ammatinvalintatesti on ehdottomasti kaikista testeistä luotettavin ja kattavin.

2. Studentum

Kattava ammatinvalintatesti, joka antaa tietoa myös koulutusvaihtoehdoista!

3. Kun koulu loppuu: Duunikone

Duunikone on hieman suppeampi kuin kaksi edellistä ammatinvalintatestiä, mutta oikein varteenotettava vaihtoehto urapolun suunnitteluun. Ammatinvalintatesti sisältää 20 kysymystä.

4. Examian Urakone

Ammatinvalintatesti kehottaa vastaamaan testiin rehellisesti, mutta myös kokeilemaan pienten muutosten tuottamaa eroavaisuutta. Joskus työtehtävät ovat yllättävän lähellä toisiaan – kokeile vaikka!

Jotta aihe ei jää liian vakavaksi, muista myös hieman humoristiset ammatinvalintatestit:

1. Itä-Suomen Yliopiston Uravalintatesti

Pilke silmäkulmassa toteutettu ammatinvalintatesti, mutta tulokset ovat realistisia. Erityisen sopiva ammatinvalintatesti, jos opiskelumahdollisuudet kiinnostavat!

2. Talenom

Rennolla otteella tehtävä testi – täynnä kuitenkin tiukkaa ammattiasiaa. Minkä tuloksen sait?