In English
In English

Rekrytointiprosessi Amikon kanssa

Rekrytointiprosessit – mikä niissä oikein kestää? Kaipaisitko vinkkejä, kuinka valmistautua prosessin eri vaiheisiin? Hoidamme vuosittain satoja rekrytointeja yli kahdenkymmenen amikolaisen voimin. Lue siis vinkkimme tästä postauksesta ja loista rekrytointiprosesseissa – ja tietysti nappaa uusi työpaikka!

1. Kaikki alkaa hakemuksesta

Jätä hakemus! Hakemus on portti uuteen, joten usein sen jättäminen saattaa tuntua jännittävältä. Työhakemuksienkin kirjoittamiseen tottuu, ja tässäkin asiassa harjoittelu tekee mestarin. Kirjoitimme aiemmin blogissamme timanttiset työhakemusvinkit – klikkaa tästä lukemaan!

2. Jyvät akanoista

Hakuajan päättymisen jälkeen henkilöstökonsulttimme käyvät hakemukset läpi. Tässä vaiheessa tarkistamme myös rekisteriimme jätetyt avoimet työhakemukset sopivien kandidaattien varalta. Jos siis haluat nopeuttaa uuden työn löytämistä, jätä meille avoin hakemus tästä, niin voit ohittaa hakemusvaiheen!

3. Tavataan haastattelussa

Kutsumme muutaman potentiaalisimman hakijakandidaatin haastatteluun toimistollemme. Kiireellisissä rekrytoinneissa saatamme kutsua haastatteluun jo ennen hakuajan virallista päättymistä – kannattaa olla siis ajoissa! Haastattelussa käydään läpi taustasi työn, koulutuksen sekä harrastuneisuuden osalta. Ota myös mukaasi mahdolliset koulu- ja työtodistukset, niistä on paljon hyötyä!

4. Toinen haastattelu ja mahdollinen soveltuvuusarviointi

Pidemmissä rekrytoinneissa saatetaan tehdä myös soveltuvuusarviointeja, joissa varmistetaan hakijan sopivuus työtehtävään. Soveltuvuusarvoinnit sisältävät esimerkiksi ryhmätehtäviä ja loogista päättelykykyä testaavia tehtäviä.

Joissakin rekrytoinneissa järjestämme myös toisen haastattelukierroksen, jossa usein on mukana myös asiakasyrityksen edustaja.

5. Uusi työ!

Nappasitko paikan? Ihan mahtavaa! Tarjoamme Amikolla sinulle tarvittavat työvaatteet ja pidämme sinusta huolen työelämän kentällä. Voit aina soittaa meille!

rekryprosessi

Lisää juttuja

Yleisimmät työhaastattelukysymykset – varaudu vastaamaan näihin!

Yleisimmät työhaastattelukysymykset toistuvat työhaastattelusta toiseen – niihin kannattaa siis varautua! Työhaastattelut ovat jännittäviä tilanteita – samaan aikaan haluaa vakuuttaa haastattelijan oman työpanoksensa hyödyllisyydestä, mutta samaan aikaan on hyvä myös selvittää haastattelijalta lisää työnantajayrityksestä. Kun selvität yleisimmät työhaastattelukysymykset ja valmistaudut niihin, voi jännittää hiukan vähemmän. Haastatteluun valmistautuminen on kaiken a ja

Lue koko juttu
Olli Pitkänen Amikon työkykypalveluista

Työkykypalvelut onnistuu työllistämisessä, koska jokaisen tarpeisiin etsitään yksilöllisiä ratkaisuja

Amiko Työkykypalvelut on valtakunnallinen asiantuntijaorganisaatio, jonka liiketoiminnan ydin on yksilön omien kykyjen paras mahdollinen hyödyntäminen ja ihmisten työllistäminen. Amikon ammatillinen kuntoutus on haluttu kumppani yrityksille sekä suurille työeläkeyhtiöille, sillä Työkykypalveluilta löytyy kokemusta monenlaisista työllistämishankkeista ja ammatillisen kuntoutuksen toteutuksista sekä erilaisten muutosturvatilanteiden hoitamisesta. Työkykypalveluiden toiminnan pyörittämisestä vastaa 15 vuotta uravalmennuksia tehnyt

Lue koko juttu
Scroll to Top