In English
In English

“Amiko piti huolta, että asiat menevät maaliin”

Hanne Honkanen oli alle kolmekymppinen kokki ja ravintoloitsija, kun sidekudosreuma vei hänen kykynsä toimia ammatissaan. 13 vuoden ura salissa ja keittiössä oli ohi, konkurssivelat painoivat päälle ja olo oli näköalaton.
– Tiesin, että haluaisin tehdä töitä ihmisten parissa, mutta kun ei ollut kokemusta mistään muusta työstä, en osannut ajatella muita vaihtoehtoja, Honkanen kertoo.
Ensin hän kokeili eläinalan opintoja, mutta työeläkeyhtiö ei myöntänyt niihin tukea. Sen sijaan Hanne sai ohjeeksi ottaa yhteyttä Amikon työkykypalveluihin.

Amiko Työkykypalvelu tuli avuksi

– Otin yhteyttä Amiko Työkykypalvelun Olli Pitkäseen, joka tarttui asiaani heti. Persoonallisuus- ja soveltuvuustestit auttoivat hahmottamaan vahvuuksiani ja toivat myös paljon itseluottamusta. Niiden perusteella sain pontta lähteä kokeilemaan tapahtuma-alaa työkokeilun muodossa, sekä lopulta ottamaan vastaan nykyisen pestini, Hanne kertoo. Työkokeilupaikka löytyi mobiilipelejä kehittävän Supercellin tapahtumatuotannon tiimistä, joka vastaa kaikista yrityksen sisä-, sekä ulkopuolella pidettävistä tapahtumista.

Työkokeilun aikana Hanne toimi tapahtumajärjestelyjen parissa ja talo tuli entistä tutummaksi. Vakituinen työ löytyi yrityksen ravintolatoimen johtajana. Nyt Hanne vastaa kaikesta toimiston sisällä olevista ruoka- sekä juomatuotteistuksista, palveluista ja niiden toimivuudesta.

– Koen, että pääsin jatkamaan siitä, mihin oman ravintolani kanssa jäin, Hanne toteaa kiitollisena.

Amiko toimi vauhdittajana niin uuteen työhön, tarjolla oleviin mahdollisuuksiin kuin omien kykyjen ymmärtämiseen.

– Se oli ihan järjetön apu, mitä Ollilta sain. Hän kulki koko ajan mukana ja piti huolta, että asiat menevät maaliin, Hanne sanoo.

– Olisin varmaan luovuttanut tuen hakemisen kanssa, ellen olisi saanut apua Ollilta. Hän osaa virastokielen ja tietä, miten asiat pitää sanoa ja raportoida, että ne etenevät.

Hannen kohdalla ne etenivät maaliin alle vuodessa.

– Pääsen edelleen käymään salissa ja keittiössä, mutta minun tehtäväni on vastata niiden toiminnasta eikä työskennellä niissä, hän hymyilee.

Myös toive ihmisten parissa työskentelystä on toteutunut.

– Viihdyn todella hyvin. Liikkuvia osia on paljon, mutta työ on todella palkitsevaa.

Lue lisää hienoja kuntoutumistarinoita Amikon Työkykypalveluiden osiosta!

Hanne_Amiko tyokykypalvelu

Lisää juttuja

Hanne_Amiko tyokykypalvelu

“Amiko piti huolta, että asiat menevät maaliin”

Hanne Honkanen oli alle kolmekymppinen kokki ja ravintoloitsija, kun sidekudosreuma vei hänen kykynsä toimia ammatissaan. 13 vuoden ura salissa ja keittiössä oli ohi, konkurssivelat painoivat päälle ja olo oli näköalaton. – Tiesin, että haluaisin tehdä töitä ihmisten parissa, mutta kun ei ollut kokemusta mistään muusta työstä, en osannut ajatella muita

Lue koko juttu
Amiko vastuullisuusohjelma

Vastuullisuusohjelma antaa pohjan Amikon liiketoiminnan kestävällä kehittämiselle

Toimivat työmarkkinat, työurien pidentäminen, työn mielekkyys, tasa-arvoinen työelämä, osaamisen hyödyntäminen ja kehittäminen sekä osaavan työvoiman rekrytointi ovat Amikon liiketoiminnan ytimessä. Samalla ne ovat osa toimivan ja kantokykyisen yhteiskunnan elinehtoja. Amikon vastuullisuusohjelma tuo ratkaisuja näihin keskeisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Yhteiskuntavastuu on syvällä Amikon toiminnan ytimessä ja olemassaolon syyssä. Halusimme koota toimintatapamme myös

Lue koko juttu
Scroll to Top