In English
In English

Narukerä ja Amiko Pori aloittavat yhteisen työllistämisen projektin

Porin Amiko-areenalla käynnistyy Amiko Porin ja jääpalloseura Narukerän yhteistyönä Vaihtoaitiosta vakituiseksi -hanke. Hankkeen tavoitteena on aktivoida työttömiä ja työttömyysuhan alla olevia työnhaussa.

– Lisäavulle on tarvetta, sillä koronan aiheuttama poikkeustila hankaloittaa edelleen työllistymistä, Amikon Porin aluejohtaja Jaakko Pitkänen sanoo.

Mukana hankkeessa on myös Satakunnan Ely-keskus sekä INKA Satakunta -projekti, joka keskittyy rekrytointi- ja osaamispalveluiden kokonaisuuksiin Satakunnan alueella.

Henkilökohtaista valmennusta työnhakuun ja luisteluun

Tuleva, täysin uusi toimintamalli on ainutlaatuinen, sillä sen urheilullisen osuuden vetäjänä toimii maailmanmestaruuden sekä useita muita mestaruuksia voittanut Rinat Shamsutov Narukerästä.

Pitkäsen mukaan työllistymisen lisäksi ajatuksena on myös rohkaista ihmisiä ulos ja liikkumaan ­– ulkona turvaväleistä on helppo huolehtia.

– Fyysistä kuntoa edistävän luistelukoulun lisäksi ajatuksena on, että perheelliset työnhakijat voivat osallistua valmennukseen, kun lapsillekin on ohjattua toimintaa valmennuksien ajaksi.

Osallistujat saavat luisteluoppien lisäksi henkilökohtaista valmennusta työnhakuun ja tavoitteena on, että osallistujat työllistyisivät avoimille työmarkkinoille.

Urheiluseuran osaaminen yhdistyy Amikon työllistämisosaamiseen

Pitkänen kertoo, että yhteistyö paikallisen urheiluseuran kanssa on myös päänavaus uudenlaiselle tekemiselle.

– Yhdistämme ainutlaatuisella tavalla urheiluseuran liikunnallisen osaamisen Amikon osaamiseen työllistämisessä. Meillä on motivaatiota ja halua auttaa ihmisiä työllistymään avoimille markkinoille.

Myös vähävaraisten osallistuminen valmennukseen ja luistelukouluun on tehty mahdollisimman helpoksi, sillä mikäli osallistujalla ei ole kypärää ja luistimia omasta takaa hommaavat Narukerä ja Amiko osallistujille sellaiset.

– Amikon pääpaino on henkilöstövuokrauksessa, mutta työllisyyttä edistävien palveluiden tuottaminen on osa yhteiskuntavastuutamme. Meillä on osaamista rekrytoinnista ja menestyksellisestä henkilöstövuokrauksesta, jossa tärkeintä on oikean työn ja tekijän yhdistäminen. Tätä osaamistamme haluamme käyttää työllistymisen edistämiseksi koko Satakunnan alueella, Pitkänen summaa.

Porin Amiko on aktiivisesti mukana erilaisissa työllistämishankkeissa. Vuonna 2018 toteutettiin nuorille Oikotie ammattilaiseksi -hanke ja vuonna 2019–2020 Homma haltuun -valmennuspalvelu. Pienryhmävalmennus oli suunnattu nuorille ja pitkäaikaistyöttömille maahanmuuttajille.

– Tulokset ovat olleet todella hyviä, osallistujista noin joka toinen on joko lähtenyt kouluttautumaan, päässyt työkokeiluun tai saanut töitä valmennuksen jälkeen, Pitkänen kertoo.

Pitkäsen mukaan nyt starttaava luistelukoulu on pilotti, joka voidaan myös monistaa muille paikkakunnille. 

 

Lisää juttuja

Scroll to Top